Världens viktigaste kyss
Världens viktigaste kyss
Världens viktigaste kyss

Världens viktigaste kyss

David Levithan

ISBN

9789186634582

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

Harry och Craig har bestämt sig för att slå världsrekordet i längsta kyss: 32 timmar, stående, utan att släppa kontakt med den andres läppar. Kyssen följs av människor världen över. Runt dem finns vänner och familjemedlemmar – i alla fall från den familj som accepterar sin son som han är. Snart samlas det även främlingar, några beväpnade med tillhyggen och glåpord, men de flesta är där för att stötta och skydda. Och runt dem alla ljuder ett eko, en kör av röster från män som dött i aids. Män som minns hur det var att offra allt för att få vara sig själv och älska den man älskar, och hur de led för den rätten.

Världens viktigaste kyss är en berättelse om det omöjliga, och hur människor tillsammans kan göra det möjligt. En berättelse om att mötas, älska, skiljas, dö. Och där emellan: kyssas.

Världens viktigaste kyss blev prisad av Lambda Literary Awards för bästa barn/ungdomsbok 2014.

Recensioner:
"Levithan får en kyss att inte bara vara en kyss utan en världspolitisk händelse, skriven på ett koncist och lättläst språk."
– Dagens Nyheter 

"Även om det är en berättelse som är oerhört viktig och angelägen för läsarna i övre tonåren så hoppas jag att så många som möjligt hittar till Världens viktigaste kyss. Det är både boken och vi värda."
– Göteborgs-Posten 

"Vacker, stark, viktig, känslosam, ödmjuk, medmänsklig, sann. Och på 200 sidor. 200! Det är en kort bok. Det vill säga, alla kan läsa. Det är tusan genialiskt."
– Bokhora

"Levithan fångar både då och nu, hat och kärlek, lycka och ångest i en rik ungdomsbok som passar alla med förmågan att älska, oavsett ålder."
– Litteraturmagazinet

"[Boken] länkar nutid med historia och framtid, människors kamp för mänskliga rättigheter med den enskildes handlingsutrymme i vardagen. Och så har den förstås det där levithanska signaturdraget att ställa sin läsare mitt i förälskelsens hela destabiliserande, upplyftande, pirrande tvärdrag." (Betyg 9 /10)
– Dagens bok 

Smakprov»

Läs mer om författaren»

Fakta

Författare

David Levithan

Titel

Världens viktigaste kyss

Orig.titel

Two boys kissing

Översättare

Helena Hansson

Format

Danskt band

Sidor

200 s.

ISBN

9789186634582

Utgivningsår

Sep. 2014

Omslag

Vendela & Valentin

Kategori

Roman 15+