Rävsång
Rävsång
Rävsång

Rävsång

Christin Ljungqvist

ISBN

9789186634605

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

När Finns pappa dör tar det liksom stopp i Finn, och han flyr till andra sidan jorden, utan att säga ett ord till någon. Ett och ett halvt år senare känner han sig klar, och återvänder hem. Men därhemma står soffan kvar där den stod, soffan där farsan låg. Och Finns huvudvärk bultar, och tv:n sätter på sig själv, och ibland när Finns mamma pratar låter hon precis som farsan. I lägenheter under har en ung tjej flyttat in, med en skata tatuerad på armen och en dragningskraft som får Finn mållös.

I Christin Ljunqvists tredje roman får vi följa Finn, som vill prata om allt, men inte med vem som helst. Och Hanna, som ser sådant som andra inte ser, och mer än hon själv skulle önska. Rävsång är en fristående uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn.

"en av årets bästa och finaste ungdomsböcker"
– Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"En sorgebok, och en uppslukande lycka för läsaren."
– Corren

"Ljungqvist har gjort det igen, skrivit en överraskande och fascinerande bok om hur gränsen mellan livet och döden är tunn och lätt kan rivas ner - hur lögner överlever döden och att man måste ta itu med dem hur ont det än gör. Hennes porträttgalleri är exakt och ömsint beskrivet. Ett ungt Göteborg - inte bara Håkan Hellströms - skildras insiktsfullt och ösigt. Ljungqvist kan konsten att hålla sina läsare i ett fast och vänligt grepp. Till hjälp har hon sitt gnistrande språk - realistiskt och poetiskt drömskt. Rävsång är så himla bra!"
– Gull Åkerblom, BTJ 

Smakprov»

Läs mer om författaren»

Fakta

Författare

Christin Ljungqvist

Titel

Rävsång

Format

Danskt band

Sidor

288 s.

ISBN

9789186634605

Utgivningsår

Aug. 2014

Omslag

Richard Schöldström & Fredrik Remnefalk

Kategori

Roman 15+

Böcker av samma författare