Kaninhjärta
Kaninhjärta
Kaninhjärta

Kaninhjärta

Christin Ljungqvist

ISBN

9789186634360

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

Marys haka studsade mot bröstet och hon hängde med huvudet. Spökkvinnan smälte samman med hennes rygg och kvinnans ansikte framträdde över Marys som en färgad plastfilm, tät men ändå genomskinlig så Marys former syntes därunder. Henns huvud rätatdes upp och spökkvinnan såg på Anne över Marys stängda ögonlock.

"Livet handlar om vägval." Spökkvinnan hade en annorlunda röst, mörkare och med en annan dialekt än Marys. "Jag sa att ni inte skulle åka hemifrån."

Mary och Anne är tvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. Tillsammans utgör de ett medium; Mary lånar ut sin röst och Anne hör. Till synes av en slump blir de en del av en medial grupp som söker efter en försvunnen liten flicka, och det sökandet förändrar och splittrar dem. Mary blir besatt av att hitta flickan, medan Anne gör allt hon kan för att följa spökkvinnans råd och vända om. Men den väg de valt leder oundvikligen utför.

Läs mer om författaren>>
Bokvideo>>
Provläs>> 

Recensioner

"Kaninhjärta är en bok som inte riktigt låter sig kategoriseras; en egensinnig spökhistoria, en psykologisk thriller, ett mörkt familjedrama. Romanen är rik, både till innehåll och språk. /.../ Språket är känsligt, men aldrig återhållsamt, med långa, ibland märkligt vindlande meningar. Det är som om det inte gått att hejda det ständiga ”och” som vill släppa fram ännu en bild. Jag tycker mycket om det, att språket får vara så flödande."
– Dagens Nyheter

"Ljungqvist är en skicklig stilist. Språket är kvickt och vigt, skirt och på samma gång robust. Den flödande språkliga energin går igen i historieberättandet. Man blir omedelbart indragen i denna mörka skildring av beroende, maktbegär och en förtvivlan som fräter sönder varje sund mänsklig begränsning."
– Göteborgsposten
 

Fakta

Författare

Christin Ljungqvist

Titel

Kaninhjärta

Format

Pocket

Sidor

288 s.

ISBN

9789186634360

Utgivningsår

April 2013

Omslag

Richard Schöldström & Fredrik Remnefalk

Kategori

Roman 15+

Övrig information

Finns även som e-bok

Fler utgåvor

Kaninhjärta

Danskt band

Böcker av samma författare