Jag ger dig solen
Jag ger dig solen
Jag ger dig solen

Jag ger dig solen

Jandy Nelson

ISBN

9789186634575

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara – en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.

Recensioner:
"en helt fantastisk bok"
– Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

 "Skickligt om syskonkärlek som går sönder"
– Dagens Nyheter

"så himla härlig ... otroligt vackert språk"
– Tara Moshizi, SVT Go'kväll

"Jandy Nelson har hittat på en helt oemotståndlig intrig, ett gäng fantastiska karaktärer, och hennes språk är så rätt för den här berättelsen. [...] en bok man både vill läsa klart så snabbt det går och samtidigt dröja länge på varje sida för annars måste man ju snart lämna den världen."
– Bokhora 

Smakprov»

Läs mer om författaren»

Fakta

Författare

Jandy Nelson

Titel

Jag ger dig solen

Orig.titel

I'll Give You the Sun

Översättare

Emö Malmberg

Format

Danskt band

Sidor

384 s.

ISBN

9789186634575

Utgivningsår

Nov. 2014

Omslag

Team Hawaii/Vendela & Valentin

Kategori

Roman 15+

Fler utgåvor

Böcker av samma författare