Jag biter i apelsiner
Jag biter i apelsiner
Jag biter i apelsiner

Jag biter i apelsiner

Annakarin Thorburn

ISBN

9789186634322

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

”Jag sjunger i morgonduschen. Jag löddrar mina armar, jag löddrar mina lår. Sedan tänker jag på Ödlan, att han kanske undrar varför det dröjer. Varför jag stannar så länge. Jag slutar sjunga och sköljer av mig. När jag kommer ut, naken och med droppande hår, ser jag att han fortfarande sover. Jag torkar mig alldeles intill och klär mig långsamt, men han vaknar inte.”

Tillsammans med Ödlan går allt fort, fort, och du är alltid ett steg efter. Han kommer hem med kinamat och färg i håret, och biter i dina läppar. Och sen försvinner han igen, ut i natten. Men du älskar honom. Så en dag träffar du Lo, på biblioteket. När du frågar om han vill ta en kopp kaffe växer hallon på hans hals, och du tänker att du skulle vilja smaka.

Jag biter i apelsiner är en roman om lust och svek, om längtan efter kärlek och bekräftese, och allt vi är beredda att offra för att känna oss sedda, utvalda, älskade.

Läs mer om författaren»
Provläs»

Recensioner

"Jag vill stanna i det pulserande, lyriska universum av smärta och lust som jag varit en del av i strax över tvåhundra sidor. All annan text känns plötsligt fattig i jämförelse med den språkdräkt som Thorburn klär sin berättelse i."
– Göteborgs-Posten

"Annakarin Thorburn skildrar skuld och skam med säker penna /.../ en kristallklar och lyriskt associationsrik prosa och många av hennes scener är så tydliga att man bara väntar på att någon gör långfilm av romanen."
– Värmlands Folkblad

"Annakarin Thorburns debutroman Jag biter i apelsiner är nervig, sensuell; en hudlös skildring av hur ett svek i barndomen kastar långa skuggor in i vuxen ålder (...) Thorburns roman biter sig kvar; så vackert livet är och så ont det kan göra – på en och samma gång."
– Femina

"Berörande, bedövande bra. Språket ligger som ett skimmer över själva handlingen."
– Må Bra (betyg 5 av 5)

"En historia att vistas i och långsamt ta in och smälta"
– Upsala Nya Tidning 

 

Fakta

Författare

Annakarin Thorburn

Titel

Jag biter i apelsiner

Format

Flexband

Sidor

240 s.

ISBN

9789186634322

Utgivningsår

Jan. 2013

Omslag

Håkan Liljemärker

Kategori

Roman

Övrig information

Finns även som e-bok