Athena
Athena
Athena

Athena

Marta Söderberg

ISBN

9789186634674

Ladda ner omslag
Ladda ner omslag 3D

Maya lever i zonernas gränder, ständigt på sin vakt. Benjamin har ingen och inget, och längtar bort från sitt kriminella liv. Makten kallar dem nummerlösa. En natt kidnappas Maya och Benjamin, och vaknar upp på Athena, en hemlig agentorganisation. Tillsammans med andra nummerlösa ungdomar ska de genomgå ett rekrytprogram.

De lever i en tid när allt har fallit sönder. Ingen saknar dem. Maya och Benjamin tvingas vänja sig vid Athenas hårda värld. Men hur långt är de beredda att gå för att klara prövningarna? Hur mycket är de villiga att offra för att kanske få en ny chans?

Marta Söderberg har tidigare utkommit med ungdomsromanerna Sista chansen (Bonnier Carlsen 2009) och Ramona (Gilla Böcker 2014). Athena är den första boken om Maya och Benjamin.

Sagt om Ramona:

”Det var länge sedan jag blev så berörd av en bok [...] fantastiskt hur man kan ha den språkliga närvaron som hon har.”
– Magnus Utvik, Gomorron Sverige

”Jag hetsläste Ramona under en enda kväll. Det är en extremt välskriven, underhållande, rapp, spännande och väldigt, väldigt fin berättelse om en tonårstjej som skildras så trovärdigt att det nästan är kusligt. För mig är det här en av årets allra bästa böcker.”
– Svenska Dagbladet

”obehagligt bra”
– Expressen 

Läs mer om författaren» 

Fakta

Författare

Marta Söderberg

Titel

Athena

Format

Danskt band

Sidor

288 s.

ISBN

978-91-86634-67-4

Utgivningsår

Aug. 2015

Omslag

Vendela & Valentin

Kategori

Roman 15+

Övrig information

Utk. även som e-bok

Böcker av samma författare